hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çığşar Yaylası'nda, dağcılık kaya tırmanış eğitimi

    Çığşar Yaylasında, dağcılık kaya tırmanış eğitimi
    expand

    Çığşar Yaylası'nda, dağcılık kaya tırmanış eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) üyeleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Çığşar Yaylası'nda, doğa kampı düzenleyip, kaya tırmanış eğitimi gerçekleştirdi. Üç gün süren etkinlikte 55 kişi Delihöbek Dağı'nın zirvesine tırmandı.
    İlçeye bağlı Çığşar Yaylası'ndaki kamp süresinde 55 gönüllüye, yaz dağcılık eğitimi konularından, çadır kurma ve kamp yaşamı, ekoloji ve çevre bilimi, kayada lider tırmanış organizasyonu, doğada yürüyüş tekniği uygulamalı şekilde anlatıldı. Eğitimin son gününde Delihöbek Dağına zirve tırmanışı gerçekleştirildi.
    Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve ODAK Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan, eğitimlerin belirli aralıklarla tüm gönüllülere verildiğini dile getirdi. Erdoğan, özellikle TDF'nin ulusal kapsamda temmuz ayında düzenleyeceği "Tek İp Boylu Dağcılık Eğitimine" yedi sporcularının katılacağını, burada uygulanan eğitimlerin, ön hazırlık olduğunu anlattı.
    TDF'nin yıl boyunca belirli dönemlerde dağcılık eğitimi verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin yüz ölçümünün yarısı dağlık alan. Bu bağlamda insanlarımızın doğayı ve dağı, yaşamlarında olumlu yönde kullanmalarını ve korumalarını sağlamak adına dağcılık eğitimi alınmalıdır" diye konuştu.
    Dağcılığın çok geniş bir ders içeriğinin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Ekolojiden harita bilimine, klimatolojiden ilk yardıma, dağ hastalıklarından doğada arama kurtarmaya kadar daha birçok konu ve bilim unsuru dersler, dağcılılık eğitiminin bir parçası. O yüzden tüm insanımız bu eğitimleri almalıdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow