hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler, Gezici Aşevi'nde hazırlanan yemeklerle iftar yaptı

    Depremzedeler, Gezici Aşevinde hazırlanan yemeklerle iftar yaptı
    expand

    Depremzedeler, Gezici Aşevi'nde hazırlanan yemeklerle iftar yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de depremzedeler, Gezici Aşevi'nde yapılan yemeklerle iftarlarını yaptı. Osmaniye Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan Gezici Aşevi TIR’ının, Ramazan ayı süresince vatandaşların hizmetinde olacağı kaydedildi.
    Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği Osmaniye’de ramazan ayının gelmesiye farklı noktalara iftar ve mescit çadırları kuruldu. Depremzedeler ilk oruçlarını iftar çadırlarında açarken, teravih namazlarını da mescit çadırlarda kıldılar. Osmaniye Belediyesi tarafından özel olarak 'Gezici Aşevi TIR'ı tasarlandı. Gittiği bölgelerde konuşlanacak olan Aşevi TIR’ındaki ocaklarda pişirilecek olan yemekler afetzede vatandaşlara ikram edilecek. Hazırlanan ilk iftar menüsü, depremin en çok etkilediği bölgelerden olan Esenevler Mahallesi'ndekivalilik iftar çadırında depremzede vatandaşlara ikram edildi.
    GÜNLÜK 30 BİN KİŞİLİK YEMEK
    Diğer yandan yine Osmaniye Belediyesi tarafından, ramazan ayı süresince, mahalle aralarında kurulan çadırlarda kalan, ihtiyaç sahibi ailelere günlük 30 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılacak. Yemekler, 12 araç ve 36 personelle iftar saati öncesinde afetzedelere ulaştırılacak. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow