hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dr. Öznavruz: Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yok

    Dr. Öznavruz: Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yok
    expand

    Dr. Öznavruz: Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, koronavirüs salgınının tedbirlerle atlatılabileceğini belirterek, "Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yoktur" dedi.
    Osmaniye'de koronavirüsle mücadele kapsamında huzurevi ve yaşlı bakım evi çalışanlarına, cezaevlerinde çalışan personellere ve asker alma işleminden önce asker adaylarına sağlık tesislerinde kurulan birimlerde numune alınarak kontrolden geçmeleri sağlanıyor. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı, Osmaniye Toplum Sağlığı Merkezi, Kadirli İlçe Sağlık Müdürlüğü, Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toprakkale Toplum Sağlığı Merkezi, Sumbas Toplum Sağlığı Merkezi, Bahçe Toplum Sağlığı Merkezi ve Hasanbeyli Toplum Sağlığı Merkezlerinde kurulan koronavirus numune alım birimlerinde görev yapan sağlık çalışanları, başvurusu uygun bulunan vatandaşlardan numune alarak koronavirüs yönünden test yapılması sağlanıyor. İşlerini büyük bir titizlikle yapan birimlerde görevli sağlık çalışanları koruyucu kıyafetlerini giyip tüm önlemlerini alarak numune alımını büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Numune veren vatandaşlar, sonuçları bir gün sonra e-nabız üzerinden TC kimlik numaraları ile sorgulama yaparak ulaşabildikleri kaydedildi.
    Tetkik yapılarak sonucu pozitif çıkan vakalarda yine bu birimlerle koordineli çalışan filyasyon ekipleri, o vatandaşlara sonuç çıktığı anda gece gündüz demeden irtibata geçerek filyasyon çalışmasına başlamakta olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, "Filyasyon süreci ile birlikte tedavi ve 14 günlük izolasyon süreci başlamaktadır. 14 Günlük İzolasyon süresi boyunca aile bireylerinin de evde maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymayarak; virüsü birbirimize bulaştıran bizleriz. Günlük hayatımızı, virüsün yayılma fırsatlarına karşı kontrollü yaşayarak engelleyebiliriz. Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yoktur. Tanı, hasta izolasyonu, tedaviyi hızlandırmak salgına karşı silahtır. Salgın, son hasta iyileşene kadar devam edecektir. Büyük mücadele asıl alacağımız maske, mesafe ve temizlik tedbirleri ile verilecektir. Tedbir alın, tedbirli yaşayın. İlimizde filyasyon çalışmalarımız başarılı bir şekilde sürüyor. 7-24 sizlere hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyor, sizlerin de onlara desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow