hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmek Ödüllü Yarışma'ya 167 Şair, 348 şiir gönderdi

    Ekmek Ödüllü Yarışmaya 167 Şair, 348 şiir gönderdi
    expand

    Ekmek Ödüllü Yarışma'ya 167 Şair, 348 şiir gönderdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan ekmek ödüllü yarışmaya, biri yurt dışı olmak üzere Türkiye'den 41 ilden 167 şair, 348 şiirle katılım sağladı.
    Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile "Uluslararası Kültür-Sanat  Festivali" kapsamında Osmaniye'de düzenlenen ekmek ödüllü şiir yarışması için başvurular sona erdi. Yarışmaya başvuruların sona ermesi ile birlikte sayım ve kayıt işlemlerinin başladığı belirtilirken, 26 nisan'a kadar 5 ayrı jüri üyesi tarafından bireysel olarak değerlendirildikten sonra sonuçların belli olacağı kaydedildi.
    Yarışmanın genel koordinatörü OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, ocak ayının ilk haftasında başvuruları başlattıklarını ve 13 nisan'da sonlandırdıklarını belirterek, "Bu yılki yarışmamıza Biri Almanya olmak üzere yurdumuzun 41 ayrı ilinden 167 kişi, toplam 348 şiiri ile katılım gösterdi. Bu yılki yarışmamıza; Balıkesir, İzmir, Bursa, İstanbul, Gümüşhane, Ankara, Adana, Çorum, Diyarbakır, Van, Afyonkarahisar, Ardahan, Aydın, Gaziantep, Tokat, Mersin, Adıyaman, Siirt, Kayseri, Sakarya, Samsun, K. Maraş, Niğde, Erzincan, Trabzon, Karaman, Giresun, Denizli, Ş. Urfa, Ordu, Hatay, Kars, Tekirdağ, Çanakkale, Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Artvin, Zonguldak ve Osmaniye ile Almanya’dan katılımlar gerçekleşti. Yarışmamıza e-posta ile başvuru yapılamayacağını vurguladığımız halde, başvuru yapan çok sayıdaki kişinin eserleri de yarışma dışı bırakılmıştır" dedi.
    Gelen şiirlerin değerlendirilip puanlarının verilmesinin ardından, 26 nisan cuma günü  gerçekleşecek etkinlikler kapsamında ödülleri sahiplerine verileceğini belirten Mustafa Bardak, tüm şiir severleri yapılacak olan ödül töreni etkinliğine davet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow