hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fıstık Kabuğundan Aktif Karbon Üretimi

    Fıstık Kabuğundan Aktif Karbon Üretimi
    expand

    Fıstık Kabuğundan Aktif Karbon Üretimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Ticaret Borsası ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) arasında, fıstık kabuğundan aktif karbon üretilmesi protokolü imzalandı.
    Fıstık kabuğundan aktif karbon üretiminin araştırılması ve mümkün pilot tesisinin kurulabilmesi ihtimalinin araştırılması için hazırlanan protokol OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Borsa Başkanı Sait Çenet arasında imza altına alındı.
    Süresi bir yıl olan projesi ile mekanik olarak Fıstık kabuğunun ufaltılması, mineral oranının belirlenmesi, fıstık kabuğundan en az 3 aktivasyon metodu kullanılarak aktif karbon eldesi, üretilen aktif karbonun BET surface anlyzer ile yüzey alanının belirlenmesi ve ticari aktif karbon ile karşılaştırılması ve çıkan sonuçlara göre rapor yazılarak önerilmesinin amaçlandığı kaydedildi.
    Projenin tasarlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi için yapılacak olan çalışmanın yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir yaparken projenin deneysel kısımlarında Merve Döğüşcü, Barea Osman ve projelerdeki analiz kısımlarında Osman Cem Altıncı yer alacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow