hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl Ahisi seçilen Demirbaş'a kaftanını Vali Yılmaz giydirdi

    İl Ahisi seçilen Demirbaşa kaftanını Vali Yılmaz giydirdi
    expand

    İl Ahisi seçilen Demirbaş'a kaftanını Vali Yılmaz giydirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, ilin ahisi seçilen ağaç torna ve mobilya ayakları imalatı esnafı Ekrem Demirbaş'a kaftanı giydirdi.
    14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan 33. Ahilik Haftası nedeniyle, Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok, Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın ve yönetim kurulu üyeleriyle il ahisi seçilen ağaç torna ve mobilya ayakları imalatı esnafı Ekrem Demirbaş, il kalfası seçilen el sanatkarı Ayşe Özdokur ve İlimiz Çırağı seçilen terzi çırağı Muhammed Nou Shubat Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında il ahisi olarak seçilen Ekrem Demirbaş'a kaftanı Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından giydirilerek, plaketi verildi. İl kalfası seçilen Ayşe Özdokur ve il çırağı seçilen Muhammed Nou Shubat’a da plaket takdim edildi.
    Konukları ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, "Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir.  Ahilik Haftası etkinliklerinin bu güzel değerlerin kuşaklar boyu aktarılmasına vesile olmasını diliyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow