hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl Müftülüğü'nden, Umre Semineri

    İl Müftülüğünden, Umre Semineri
    expand

    İl Müftülüğü'nden, Umre Semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı'nın Umre organizasyonu ile kutsal topraklara gitmek için çeşitli turlara kayıt yaptıran vatandaşlara yönelik, Osmaniye İl Müftülüğü tarafından "Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

    Zafer Camii'nde düzenlenen 'Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri'ne eğitmen olarak İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Değirmenci, Berrin Erdoğan ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Muhsin Yeşildemir katıldı. İl Müftüsü Tahiroğlu, seminerlerin, Umre'ye gidecek vatandaşları bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarını sağlamak maksadıyla düzenlendiğini söyledi.
    Katılımcılara, Umre ibadetinin ne anlam ifade ettiğinin iyi bilinmesi gerektiğini anlatan Müftü Tahiroğlu, "Umre sıradan bir seyahat ve turistik bir gezinti değildir. Zaten bunun için gitmiyoruz. İnsanın gençken gitmesi ve oraların manevi duygusunu alması çok daha önemlidir. Bu sebeple Umre, hayatınızda bir dönüm noktası olmalı. Ömrünüze ömür katmalı. İnşallah Umre'de, milyonlarca Müslüman'ın birbirine dua yaptığı ortamda sizlerin de duaları kabul olunur ve günahlarınızdan arınmış bir şekilde gelirsiniz" dedi.
    Daha sonra ise katılımcılara, maket Kabe etrafında uygulamalı eğitim verildi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow