hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl Tarım Müdürlüğü'nden arıcı yetiştiriciliği kursu

    İl Tarım Müdürlüğünden arıcı yetiştiriciliği kursu
    expand

    İl Tarım Müdürlüğü'nden arıcı yetiştiriciliği kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, 'Arı Yetiştiriciliği Kursu' açıldı. 31 Mayıs’a kadar sürecek olan 84 saatlik kursa 49 artı yetiştiricisi katıldı.
    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen kurs açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, kursun il müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ömer Mart ve Ziraat Mühendisi Berat Çamalçı tarafından verileceğini kaydetti. Müdür İlmeç, arı yetiştiriciliği kursunun tüm kursiyerlere hayırlı olmasını, dileyerek katılımcılara başarılar diledi.
    Eğitim süresince kursiyerlere, bal arısı ırkları, koloni bireyleri, mevsimsel bakım, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği ve arı sağlığı konularında bilgiler verilecek. Kurs açılış programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Ulusoy, kurs öğreticileri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Ömer Mart ve Ziraat Mühendisi Berat Çam katıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow