hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR desteğiyle hayvancılığa başladı

    İŞKUR desteğiyle hayvancılığa başladı
    expand

    İŞKUR desteğiyle hayvancılığa başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de engeli Kerem Kurt, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından verilen 'engelli ve eski hükümlü iş yeri açma' hibe kredisiyle aldığı 3 inek ile hayvancılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya başladı. Kurt'a ait proje, komisyonca onaylanıp 45 bin lira demirbaş ödemesi yapıldı.
    Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında Kerem Kurt'un projesinin onaylandığını belirterek, "Kendisi toplamda 3 inek alarak kendi işini kurmuştur. Projenin takibi İŞKUR vasıtasıyla yapılacaktır. Kerem Bey, hayvanları 3 yıl boyunca satamayacak, kesimini yapamayacak. Hayvanlar, sigortalı olup, 3 yıl sonra hayvanlar tamamen Kerem Kurt'un olacaktır. İŞKUR olarak yeni istihdam sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Kerem Kurt'a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
    Kerem Kurt ise kendisine sağlanan imkan sayesinde kendi işinde çalışmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.
    Öte yandan, 2021 yılı için yeni başvuru rehberinin mayıs ayı başında yayımlanacağı, başvuru yapmak isteyen kişilerin Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü ile irtibata geçebileceği kaydedildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow