hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR, kısa çalışma ödeneği uygulaması başlattı

    İŞKUR, kısa çalışma ödeneği uygulaması başlattı
    expand

    İŞKUR, kısa çalışma ödeneği uygulaması başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, birçok ülkede tesirini gösteren yeni tip koronavirüsün (Covid-19) olası etkileri dikkate alınarak, 'dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı sebep' kapsamında kısa çalışma uygulamasının başlatıldığını duyurdu.
    İŞKUR İl Müdürü Altunkaynak, koronavirüsten olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma talep eden işverenlerin; buna ilişkin kanıtlarla birlikte 'Kısa Çalışma Talep Formu' ile çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi, bağlı olduğu İŞKUR biriminin elektronik posta adresine, elektronik posta göndermek suretiyle başvuru yapabileceklerini söyledi.
    İŞKUR resmi internet adresinde de detaylı bilgilerin yer aldığını belirten İl Müdürü Altunkaynak, "Başvuruların işyerine gidilmeden de belge üzerinden hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için korona virüsten olumsuz etkilenildiğine dayanak teşkil eden belgelerin başvuruya eklenmesi önem taşımaktadır. Gerektiğinde işverenle irtibata geçilerek ilave belgeler talep edilebilecektir. İşverenlere başvurusunun alındığı yine aynı yolla en kısa sürede bildirilecek ve başvurular uygunluk tespiti amacıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na gönderilecektir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow