hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR'da, kısa çalışma ödeneği başvurusu yoğunluğu

    İŞKURda, kısa çalışma ödeneği başvurusu yoğunluğu
    expand

    İŞKUR'da, kısa çalışma ödeneği başvurusu yoğunluğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kısa çalışma ödeneği başvurusunda yaşanan yoğunluk nedeniyle, hafta sonunda da çalışmalarına devam etti. İŞKUR'a kayıtlı olup Covid-19 salgınından maddi açıdan olumsuz etkilenerek iş kaybı yaşayan işletmeler, elektronik ortam üzerinden İŞKUR'a çok yoğun bir şekilde kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulundu.
    İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yer alan kısa çalışma ödeneğinin; istihdamın korunması amacıyla yürürlüğe sokulan bir uygulama olduğu kaydedildi. Bu kapsamda, zorlayıcı sebepler, bölgesel veya sektörel bir kriz sebebiyle iş yerlerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azalması veya durma noktasına gelmesi halinde, istihdamın korunabilmesi için yapılan bir ödeme olarak tanımlanan kısa çalışma ödeneği kapsamında, çalışılamayan süre boyunca işçilere ödeme yapılacağı bildirildi.
    İŞKUR İl Müdürü Altunkaynak, "Osmaniye İŞKUR olarak bu yoğun talebi karşılamak, iş verenlerin taleplerini hızlı bir şekilde işleme almak ve sonuçlandırmak için hafta sonu da çalıştık." dedi. Altunkaynak, kurum tarafından değerlendirmeye alınan talepler arasında başvuru şartlarına uygunluğu tespit edilenlere kısa çalışma ödeneği desteği sağlanacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow