hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu yatırımlarında en çok pay ulaşım ve haberleşmenin

    Kamu yatırımlarında en çok pay ulaşım ve haberleşmenin
    expand

    Kamu yatırımlarında en çok pay ulaşım ve haberleşmenin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, 2019 yılında toplam proje bedeli 3 milyar 679 milyon 363 bin lira olan 185 adet proje üzerinde çalışma yapıldığını, bu projelere ayrılan ödenek miktarının ise 511 milyon 833 bin lira olduğunu belirterek, en çok ödeneğin de yüzde 39,5’lik pay ile ulaştırma-haberleşme sektörüne ayrıldığını söyledi.
    İl Koordinasyon Kurulunun 2020 Yılı 1. Dönem Toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Vali Yardımcısı Vekili ve Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.
    185 ADET PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILDI
    Toplantının başında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek "İlimizde 2019 yılında toplam proje bedeli 3 milyar 679 milyon 363 bin TL olan 185 adet proje üzerinde çalışma yapılmış olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 511 milyon 833 bin TL’dir. 2019 yılı sonu itibariyle 439 milyon 818 bin TL harcama yapılarak yüzde 86 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılında İlimizde gerçekleşen yatırımlar; tarım, turizm, sağlık, enerji, ulaştırma-haberleşme, eğitim, diğer kamu hizmetleri-iktisadi ve diğer kamu hizmetleri-sosyal olmak üzere 8 temel sektörde toplanmıştır. Bu sektörler içerisinde; en çok ödeneğin, yüzde 39,5’lik pay ile ulaştırma-haberleşme sektörüne, daha sonra yüzde 30,3’lük pay ile eğitim sektörüne ve yüzde 9,6’lık pay ile sağlık sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2019 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 185 adet projenin 110 adedi bitirilmiş, 39 adedinin yapımı devam etmekte, 2 adet proje ihale aşamasında,  1 adet ihale edilmiş, 3 adedinin yer teslimi yapılmış, 8 adedi tasfiye edilmiş ve 22 adet projeye ise henüz başlanılamamıştır. Kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüştür. Kurumlarımıza gerekli hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyoruz, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle kurumlarımızdan yatırımlarının İLYAS Sistemine girilmesini bekliyoruz. İl Koordinasyon Kurulumuzun 2020 yılı 1. toplantısının İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu.
    Toplantının devamında; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. Bölge Müdürlüğü, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 12. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Toplantının son bölümünde, katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür eden Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek toplantıyı bitirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow