hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaçay Projeleri'nin destek sözleşmeleri imzalandı

    Karaçay Projelerinin destek sözleşmeleri imzalandı
    expand

    Karaçay Projeleri'nin destek sözleşmeleri imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Özel İdaresi tarafından, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) sunularak kabul edilen, Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirme ve Karaçay Deresi'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Düzenlenmesi Projeleri'nin destek sözleşmeleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız arasında imzalandı.
    Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Yılmaz, Karaçay Projesi'ne çok önem verdiklerini söyledi. Vali Yılmaz, "Osmaniye Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirme Projesi ile Karaçay Deresi yatağı üzerinde suyu kontrol altına alabilecek şişirilebilir bent yapılmasını planlıyoruz. Karaçay üzerine yerleştirilecek olan, 3.5 metre yüksekliğinde yaklaşık 40 metre uzunluğundaki şişirilebilir bent sayesinde Fakıuşağı Köprüsü'nden başlayarak, ortalama 50-60 metre genişliğinde, 350 metre uzunluğundaki mesafede su seviyesi aynı düzeyde tutulacak ve durgunlaşması sağlanacaktır” dedi.
    Sözlerinin devamında Karaçay Deresi'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Düzenlenmesi Projesi hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, “Bu proje ile Karaçay Deresi ve çevresine rekreasyonel düzenlemeler yapacağız. Öncelikle su üzerinde yıl boyu etkinlik sağlayacak, ışıklı, müzikli ve hareketli üç boyutlu gösteri yapan fıskiyeler ile ziyaretçilerin dere manzarasını izleyebilmeleri, mekan hakkında bilgi edinmeleri ve fotoğraf çekimi yapabilmeleri amacıyla seyir terasları yapılacaktır. Yine su üzerinde ziyaretçilere yönelik bot ve kayıklar ile tur düzenlemeleri yapılacaktır. Ayrıca yöresel kültürün ve bu kültüre ait ürünlerin tanıtılması amacıyla, ekolojik, rekreasyonel ve estetik kaygıyla tasarlanmış, yerel kültürleri de içerisinde barındıracak mimari yaklaşımı, mekansal organizasyonu, tematik kurgusu, mekan kalitesi ve sirkülasyonu ile özel bir peyzaja sahip alanlar oluşturulacaktır” diye konuştu. 
    Vali Yılmaz, Karaçay’ın Osmaniye’nin doğal kültür varlığı olduğunun altını çizerek, yapılan proje ile vatandaşlar için nefes alacak bir alan oluşturulmasının yanı sıra kentin turizmine de katkı sağlanmış olacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow