hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karantinadaki hastalara ilaçlarını filyasyon ekipleri ulaştırıyor

    Karantinadaki hastalara ilaçlarını filyasyon ekipleri ulaştırıyor
    expand

    Karantinadaki hastalara ilaçlarını filyasyon ekipleri ulaştırıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlara filyasyon ekipleri tarafından en kısa sürede ilaçları ulaştırılarak tedavilerinin başlandığını söyledi.
    Ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı tüm kamu ve özel hastanelerde koronavirüsle mücadele kapsamında işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülüyor.
    İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, pandemi öncesi dönemde hizmet veren yoğun bakım servislerinde yatak, solunum cihazı ve personel sayısını artırdıklarını belirtti. Öznavruz, "Hastanelerimize başvuran, belirtileri taşıyan tüm vakalar koronavirüs açısından değerlendirilerek ihtiyaç halinde kan ve sürüntü alınarak  tetkikleri yapılmakta ve  sonuçlar en kıza sürede vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır" dedi.
    Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan her hastanın hekimler tarafından değerlendirilmekte olduğunu kaydeden Öznavruz, "Hastaneye yatışı yapılan hastalar hastanede tedavi altına alınırken, yatış yapılmasına ihtiyaç olmayan  hastalar evlerinde karantina kurallarına uygun bir şekilde tetkik sonuçlarını bekliyor. PCR testi pozitif olan vatandaşlarımıza en kısa süre içerisinde filyasyon ekiplerimiz tarafından ilaçları ulaştırılarak tedavilerine başlanıyor" diye konuştu.
    İl genelinde sağlık tesislerinin kapasitesini aşacak bir durum bulunmamakta olduğunu belirten Hasan Öznavruz şöyle devam etti:
    "Sağlık tesislerimize ihtiyaç halinde yoğun bakım yatağı, solunum cihazı ventilatör gibi tıbbi ekipmanlar bakanlığımız tarafından giderilmektedir. Vatandaşlarımızın daha önce de olduğu gibi koronavirüsle mücadeleye her alanda destek olmaları gerekmektedir. Ev gezmeleri, günlük ziyaretler, akraba ziyaretleri yapılmamalı, ertelenmelidir. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan büyüklerimizi korumak için onlarla temasımızı, irtibatımızı belli bir süre kesmemiz, koronavirüs ile mücadelemize destek olacaktır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow