hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karayolu bulunmayan adalara, botla taşınan fidanlar dikildi

    Karayolu bulunmayan adalara, botla taşınan fidanlar dikildi
    expand

    Karayolu bulunmayan adalara, botla taşınan fidanlar dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, D(HA) - OSMANİYE merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan  Ceyhan Nehri kıyısındaki Kırmıtlı Kuş Cennetinde, karayolu bulunmayan adalara, botla taşınan fidanlar dikildi.
    Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi tarafından, Şehitler Haftası dolayısıyla, fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan izciler, doğaya teşekkür etmek adına, kuşların beslenmesine yönelik, erik ve incir ile barınmaları için ise selvi olmak üzere 100 fidanı toprakla buluşturdu.
    HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, karayolu olmayan adalara bot ile getirdikleri fidanları diktiklerini belirtip, "Dikilen fidanlar içerisine meyve ağaçları da bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda bu fidanlar kuşlara barınma ve beslenme ihtiyaçlarını giderilmesini sağlayacak. Kuşlar olmazsa onların yediği meyveler, ileriki göç yollarına tohum olarak düşmez ve biz bu ekosistemden faydalanamayız. Osmaniye'mizin en güzel mekanı olan Kırmıtlı Kuş Cennetindeki adalarda çevre kirliği ve tahribat yok. Mükemmel bir ekosistem var. HAYTAP olarak bu tip faaliyetlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.
    Kırmıtlı Köyü Muhtarı Yunus Doğan ise bir zamanlar ulusal faaliyetlere ve kamplara ev sahipliği yapan, doğa ve tarihin iç içe olduğu tesisin yıllardır çürümeğe terk edildiğini vurgulayarak, "Sahipsiz olan bu alanı Kırmıtlı'nın yeni muhtarı olarak korumaya ve canlandırmaya ant içtim. Mazbatamı geçtiğimiz hafta aldım ve ilk faaliyetimizi kus cennetimizi, şehitlerimizin anısına dikilen bu fidanlarla büyütmeye başladım" diye konuştu.
    Osmaniye Tarih ve Çevre Koruma Gönüllüleri Başkanı Sedat Ergan da devlet eliyle yıllar önce inşa edilen alanın yaklaşık 10 yıldır çürümeye terk edilmiş durumda olduğunu kaydedip şöyle devam etti: "Bu alan ilgili kurumlarca tadilatının yapılıp yine bu kurumlarca işletilmesi doğamıza verilecek en büyük hediye olacaktır."

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow