hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Litvanyalı bisikletli turist Osmaniye'de

    Litvanyalı bisikletli turist Osmaniyede
    expand

    Litvanyalı bisikletli turist Osmaniye'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE'yi iki aydır bisikletle gezen Litvanyalı çiftçi 33 yaşındaki Eval Miko, Osmaniye'de mola verdi.

    Avrupa'yı gezen Eval Miko, Edirne üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak, İstanbul, Bursa, Muğla, İzmir ve Adana gibi illeri bisikletiyle gezdikten sonra Osmaniye'ye gelip burada bir süre mola verdi.
    Litvanya'dan bisikletiyle Taylant'a gitmeye çalıştığını ifade eden Eval Miko, "Çiftçiyim ve Litvanya'dan bisikletle gelip Taylant'a da bisikletle gidiyorum. Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Trabzon ve Rize üzerinden Gürcistan'a geçeceğim. İki aydır Türkiye'deyim. Türkiye çok güzel Osmaniye’yi çok beğendim. Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneğinde kaldım. Savaş Özdemir’e ve Murat Anıl’a beni misafir ettikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Litvanyalı turisti, internet üzerinde bulunan bisikletçilerin kullandığı bir program ile tanıştığını ifade eden Doğu Akdeniz Bisiklet Doğa Sporları Kulübü Başkanı Savaş Özdemir ise Litvanyalı bisikletçiyi Osmaniye'de misafir ettiklerini belirterek, "Osmaniye’mizin güzelliklerini paylaştık.  Misafirimiz tekrardan yola çıktı. Batum üzerinden Gürcistan'a geçmek için pedal çevirecek. Her zaman bisikletçilerin yanındayız. Eval’i de bir tur bisikletçisi olarak Osmaniye'de ağırlamış olduk" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow