hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madde bağımlılığından kurtulamayan kadınlar için Arınma Merkezi kurulacak

    Madde bağımlılığından kurtulamayan kadınlar için Arınma Merkezi kurulacak
    expand

    Madde bağımlılığından kurtulamayan kadınlar için Arınma Merkezi kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, “Bağımlılıklarla Mücadele Sosyal ve Ekonomik Yaşamı Destekleme Projesi” kapsamında, kadınlara özel hizmet verilmesi planlanan Arınma Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olacağı kaydedildi.
    Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına Sosyolog Esra Yiğit tarafından, “Bağımlılıklarla Mücadele Sosyal ve Ekonomik Yaşamı Destekleme Projesi” tanıtım sunumu yapıldı. Proje hakkında detaylı bilgi veren Sosyolog Esra Yiğit, Proje kapsamında kadınlara özel hizmet verilmesi planlanan Arınma Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi.
    Vali Erdinç Yılmaz ise projenin gerçekleştirilmesi için gayret gösterileceğini ifade ederek, “Bu projeye heyecanla, gayretle başladık inşallah en iyi şekilde sonuçlandıracağız. Bu proje Türkiye’de ilk olacak, ülkemizin 81 vilayetinden madde bağımlılığından kurtulamayan kadınların bu merkezde bağımlılıklarından kurtulacağına inanıyorum. Hep beraber bu projeyi gerçekleştirirsek, başta Osmaniye olmak üzere ülkemizin her yanından madde bağımlılarına yardımcı olacağız. Bu projeyi heyecanla, gayretle yürüten bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
    Vali Yılmaz, bağımlılıkla mücadelenin geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu da belirterek, “Asıl mücadelemizi, gençlerimiz bağımlı olmadan eğitim yoluyla vermemiz gerekiyor, çocuklarımızı bağımlılık yapan maddeden uzak tutmamız gerekiyor. Bunu önlemek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.”dedi.
    HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SOKAKTA BIRAKMAYACAĞIZ
    Vali Yılmaz, sözlerinin devamında soğuk havalarda kimsenin sokakta kalmasına razı olamayacaklarını ifade ederek, “Kimsesiz ve kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı asla sokakta bırakmayacağız. Sokakta kalan vatandaşlarımız  için 112, 156 ve 155 numaraları arandığında,  onlara barınma yeri sağlayacağız. Kimsenin sokakta kalmasına razı olamayız. Kimseyi çaresiz bırakmayız, Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanındadır” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow