hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meslek lisesine, 20 bin ekmek üretim kapasiteli fırın kuruldu

    Meslek lisesine, 20 bin ekmek üretim kapasiteli fırın kuruldu
    expand

    Meslek lisesine, 20 bin ekmek üretim kapasiteli fırın kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde el değmeden günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli endüstriyel ekmek fırını kuruldu.
    İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, güncel teknolojik cihazlarla donatılmış, el değmeden, hijyenik üretim yapacak endüstriyel ekmek fırınında incelemelerde bulundu.
    Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden, okulda faaliyet gösteren alan ve atölyeleri inceleyen Aydın Albak, Okul Müdürü Sibel Altun’dan bilgi aldı. Altun, okul bünyesinde bulunan yiyecek içecek hizmetleri alanında üretim tesisi olarak 14 Mart’ta günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli güncel teknolojik cihazlar ile donatılmış el değmeden, hijyenik olarak üretim yapacak, endüstriyel ekmek fırınının 400 metrekarelik bir alana kurulduğunu söyledi. Sibel Altun, “Bu tesis içerisinde bir adet endüstriyel fırın, un eleme, hamur yoğurma makinesi, su soğutma ve su dozajlama cihazı, 2 adet hamur kesme ve tartma makinesi, hamur çevirme, hamur dinlendirme,  şekil verme makinesi, buhar kliması, ekmek paketleme makinesi ve üretim için gerekli diğer araçlar yer almaktadır. Yapılması planlanan işletme ile Belediye Başkanlığı ve İl Tarım Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak, bir fabrika tarzındaki tesisimizde gıda mühendisi denetiminde, okulumuzun yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmenleri kontrolünde öncelikle kamu kurumlarının olmak üzere şehrimizin ekmek ihtiyacının giderilmesine katkı sunmayı, aynı zamanda öğrencilerimizi de üretim ortamında etkin çalışmalarını sağlayarak onları iş piyasasına ve gelecekte seçecekleri alana donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz" dedi.
    İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise mesleki eğitimin öneminden bahsederek, “İlimiz genelinde tüm mesleki liselerimizin niteliğini her geçen daha da üste taşıyoruz, daha da taşımaya devam edeceğiz. Nitelikli iş gücünün sağlanması buralardan geçiyor. Bu bilinçle emek sarf eden tüm paydaşlarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize ülkemiz ekonomisine sunduğu ve sunacakları katkı için teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow