hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Kemal Atatürk, Osmaniye'de anıldı

    Mustafa Kemal Atatürk, Osmaniyede anıldı
    expand

    Mustafa Kemal Atatürk, Osmaniye'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82'nci yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.
    Devlet Bahçeli Meydanı önünde düzenlenen törene Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, askeri, adli ve mülki erkan ile siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Tören, ilk olarak Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalarak, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Bu sırada yoldaki araç sürücüleri durup korna çalarak, kaldırım ve parklardaki vatandaşlar da 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
    Şeref defterini imzalayan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan bedenen ayrılışının 82'nci yıl dönümünde rahmet ve şükranla anmaktayız. Çünkü o, idealleriyle, düşünceleri ve bize kazandırdıklarıyla 82 yıldır aramızda ve olmaya da devam edecektir. Büyük Önder Atatürk, bükülmez bileklerimizde kuvvet, gözlerimizde ışıksın. Zihnimiz ilkelerinle, kalplerimiz sonsuz sevgin ve inancınla doludur. Acı kaybının yıldönümünde, azim ve gururla gösterdiğin hedeflere ulaşmak yolunda milli birlik ve dayanışma içinde yürüyoruz" dedi.
    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow