hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler, görsel sanatlarında yaptıkları eserleri sergiledi

    Öğrenciler, görsel sanatlarında yaptıkları eserleri sergiledi
    expand

    Öğrenciler, görsel sanatlarında yaptıkları eserleri sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Şehit Mehmet Ali Sarak Ortaokulu öğrencileri, yıl içerisinde görsel sanatlar dersinde yapmış oldukları eserleri sergiledi. Okul koridoru ve Ebru Atölyesinde açılan ve yaklaşık 400 eserin bulunduğu sergi, iki hafta boyunca öğrenci ve velilerin beğenisine sunulacak. Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülşah Maraş ve Ümit Baran tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilerin, sanatı sevmeleri, estetik duygularını geliştirmeleri, görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri bilme ve kullanmaları, iki ve üç boyutlu tasarımlar yapıp, bunları uygulayabilmeleri ve sanatsal terimleri öğrenmelerinin amaçlandığı kaydedildi. 5., 6., 7., ve 8'inci sınıf öğrencileri tarafından yapılan yaklaşık 1500 eser arasından seçilen sergide, guaj ve pastel boya, kara kalem, ebru sanatı, lavi tekniği ile yapılan resimler, Alüminyum folyo kabartma, mozaik çalışması ve kültürlerin buluşması adı altında kumaşlardan tasarlanan yöresel kıyafetler bulunuyor.
    Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülşah Maraş serginin açılmasında kendilerine destek olan Müdür Yardımcısı İsmail Kılıç başta olmak üzere, çok güzel tasarımlar yapıp görsel anlamda güzel eserler ortaya koyan öğrencilerine teşekkür etti. Maraş, "Okulumuzda yaklaşık olarak 800 öğrencimiz var ve yıl boyunca yapmış oldukları eserleri bugün burada sergiliyoruz. Yaklaşık 400 çalışmamız bulunmaktadır. Kültürlerin buluşması etkinliğinde kıyafet tasarımları, pastel, kabartmalarımız, rölyef çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızda öğrencilerimize katkılarımız oluyor. Çocuklarımızın en çok beğendiği en çok hoşlandıkları pastel çalışmalarınınız bulunmaktadır. Çocukların yine eğlenerek yaptıkları resim başlangıcı olan nokta çizgi çalışmalarımız bulunmaktadır." diye konuştu.
    Öğrencileri desteklemek ve daha şevkli çalışmaları için panolarda kişisel sergiler açtıklarını da belirten Maraş,"Öğlecilerimiz kendi isimlerini özel olarak gördükleri zaman birebir derslere daha iyi adapte olabilmekteler. Diğer çocuklarımıza da örnek olmuş oluyorlar." dedi. Gülşah Maraş, serginin ilerleyen günlerde Cumhuriyet Meydanı veya Alışveriş Merkezi gibi alanlarda açmasını planlayarak daha geniş kitlelere ulaştırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    Sergide eseri bulunan 5'inci sınıf öğrenci Defne Çenet ise resim yapmayı çok sevdiğini ve resmi kendi kalbinin bir parçası gibi gördüğünü ve öğrenimine Güzel Sanatlar Lisesinde devam etmeyi düşündüğünü  söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow