hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OKÜ'de 'baret takma ve dağıtma' töreni

    OKÜde baret takma ve dağıtma töreni
    expand

    OKÜ'de 'baret takma ve dağıtma' töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Yapı Kulübü ve Genç İnşaat Mühendisleri Odası (GENÇİMO) tarafından geleneksel hale getirilen 'baret takma ve dağıtma' töreninin bu yıl ikincisi yapıldı.
    Rektörlük Büyük Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Yapı Kulübü Başkanı Demet Sedanur Tuz, kulüp olarak arkadaşlarının teknik anlamda bilgi ve becerilerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlemekte olduklarını belirtti. Tuz, "Bu faaliyetler sayesinde teorik bilgilerimizin uygulamadaki halini görme imkanı sağlamaktayız. Bu çerçevede öncelikle, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' esasını temel alan daha sonra mesleki araç ve gereçlerimize daha birinci sınıftan sahip çıkma güdüsüyle adımlar atarak üniversitemiz adına da baret takma ve dağıtmayı geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

    'FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK'
    Genç İnşaat Mühendisleri Odası (GENÇİMO) Başkanı Mete Kıyançiçek ise, "Baret bizim gelecek şantiye yaşamımızda can sağlığımız için önemli bir araçtır. Baret kullanımının aksaklığından her yıl ülkemizde binlerce iş kazası olmaktadır. Biz inşaat mühendislerinin yaptığı yapılarda malzemeyi ve tekniği en iyi anlamda bir araya getirmek haricindeki en önemli görevi şantiye sahasında bulunan işçilerin ve teknik kadronun can sağlığını korumaktır. Bu yüzden de birinci sınıftaki arkadaşlarımıza baretlerini İnşaat Mühendisleri Günü'nde vererek bir farkındalık yaratmak istedik" diye konuştu.
    Rektör Prof. Dr. Murat Türk ise OKÜ İnşaat Mühendisliği'nin bu güne kadar 323 genç mühendis yetiştirmiş olduğunu  söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow