hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul önlerinde "Önce Yaya" işaretlemeleri yapıldı

    Okul önlerinde Önce Yaya işaretlemeleri yapıldı
    expand

    Okul önlerinde "Önce Yaya" işaretlemeleri yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla ilan edilen "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kapsamında, Osmaniye İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce, yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İl genelinde bulunan okul önlerinde "Önce Yaya"  işaretlemeleri yapıldı.
    Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişikliğin tüm vatandaşlara duyurulması ve sürücülere bu konuda davranış kazandırılması, bu anlamda bir farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı kaydetti.
    Genel Sekreter Bolat, "Bilindiği üzere Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle, trafik polisi ve ışıklı trafik işareti olmayan yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde, kavşaklarda öncelik artık yayalarımızın. Bütün sürücülerin bu geçit ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlayarak, eğer yaya varsa durması ve yayalara öncelikli olarak yol vermeleri amaçlanmıştır.  Türkiye’de her yıl yaklaşık 1700 yaya vatandaşın trafik kazalarında vefat ettiği tespit edilmiştir. Bu kazaların önlenmesi, yayaların huzur ve güven içerisinde trafikte yer alabilmeleri için bu farkındalık çalışması yapılmıştır. Çalışmalar sorumluluk sahamızda ihtiyaç doğrultusunda sürdürülecektir." dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow