hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullarda afet bilinci eğitimleri verildi

    Okullarda afet bilinci eğitimleri verildi
    expand

    Okullarda afet bilinci eğitimleri verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürcüğü tarafından, okul öncesi, ilk, orta ve liselerde eğitim öğretim gören öğrenciler ile öğretmen ve kamu çalışanına  afet bilinci eğitimi verildi.
    İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında afet eğitimi konusuna bütünsel bir bakış açısı sağlayabilmek amacıyla imzalanan "Bilgi Paylaşımı Protokolü" ile "Afet ve Acil Durum Eğitimi Hizmetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri dolayısıyla eğitim kurumlarında Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Afet Bilinci" eğitimleri gerçekleştirildi.
    Eğitimlerde, öğrencilere ilde ve ülke genelinde meydana gelen afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirler, depremin tanımı ve oluşumu, deprem riski açısından ülke ve il, deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında doğru davranış şekilleri ve deprem sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Bunun yanında okullarda deprem ve yangın tatbikatları da gerçekleştirildi.
    Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 2020 yılında 11 bin 32 öğrenci, öğretmen ve kamu çalışanına yönelik eğitim ve tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, afet bilinci eğitimlerine önem verdiklerini dile getirdi. Bunun yanında Osmaniye merkez ve ilçelerinde  bulunan AFAD Gönüllülerine yönelik eğitimler de gerçekleştiklerini ifade eden Bulut, afet bilincinin oluşması ve olası bir afet ve acil durumda daha hazır bir toplum oluşması amacıyla anaokulu yaş grubundan başlayıp her yaş grubuna mesai kavramı tanımaksızın eğitimler düzenlediklerini ifade etti. Müdür Bulut, ayrıca 'Afete Hazır Osmaniye' projesi kapsamında 38 bin 219  vatandaşa eğitim verildiğini ve bu sayıyı arttırmak için de AFAD eğitim ekibiyle çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow