hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullarda "Minik 112" projesi tanıtımları sürüyor

    Okullarda Minik 112 projesi tanıtımları sürüyor
    expand

    Okullarda "Minik 112" projesi tanıtımları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 'Minik 112' projesi kapsamında, okullarda bilgilendirme çalışması yapıldı.
    Şubat ayı içerisinde 150 okulun ziyaret edilerek proje tanıtımı ve eğitim çalışması yapıldığı, ay içerisinde ise 218 ilkokulda eğitim ve ziyaretlerin tamamlanmasının düşünülmekte olduğu kaydedildi. Bu bağlamda, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü ve Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında, "Yaşama Yol Ver" eğitimi, Dede Korkut İlk ve Orta Okulunda düzenlendi. Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Ablak, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Cingöz, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı. 2016 yılında acil sağlık hizmetleri tanıtımı ve gereksiz 112 aramalarının azaltılması için projenin hayata geçirildiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "İlimizde İlköğretim çağındaki çocuklara acil sağlık hizmetleri tanıtımı yapmak ve gereksiz 112 aramalarının azaltılması amacıyla Bakanlığımız tarafından başlatılan "Yaşama yol ver" medya kampanyasına entegre olarak "Minik 112 Projesi" müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğimiz görevlileri tarafından İlimizdeki ilkokullar Şubat ayı içerisinde ziyaret edilerek proje çalışmaları yapılmaktadır. Osmaniye İlimizde 218 İlkokul bulunmaktadır. Bu okullar Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen 6 Ambulans ve 21 sağlık personeli İle tüm il merkezi ve ilçelerimizde ki 3. sınıf öğrencileri Proje kapsamında ziyaretler edilmektedir.Şu ana kadar bu yıl Şubat ayı içerisinde 150 okulumuzun ziyareti ve proje tanıtımı ve eğitim çalışması yapılmış olup ay içerisinde 218 İlkokulumuzun eğitim ve ziyaretinin tamamlanması düşünülmektedir" dedi.
    Müdür Öznavruz, öğrencilere yönelik yapılan eğitimlerde 112 Acil Çağrı Hattı'na yapılan gereksiz aramaları azaltmak, gerekli olduğunda 112 Acil Çağrı sistemi ile nasıl iletişim kurulacağını öğretmek, Trafikte seyreden ambulansa yol verilmesi ve çocuklarının karşılaştıkları sağlık problemlerinde nasıl davranmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirmelerde bulunulmakta olduğunu ifade etti.
    Ayrıca eğitim amacıyla ziyaret edilen okullarda öğrenciler tam donanımlı ambulansları inceleme fırsatı buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow