hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu

    Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu
    expand

    Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE merkezde ilk kadın kooperatifi Havva Saçıkara Çetin başkanlığında kuruldu.
    Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi adıyla yeni yılın ilk günlerinde kuruluşunu tamamlayan kooperatifin yönetim kurulu Havva Saçıkara Çetin başkanlığında, Elif Çakmak, Vildan Şanal, Hacer Çokca, Sultan Öztürk, Ayşe Özdil ve Ayşe Nur Saçıkara isimlerinden oluştu.
    Başkan Saçıkara, kooperatif kurulmadan önce dernek olarak faaliyet yürütürken, kooperatifleşme yolunda kendilerine destek veren tüm Osmaniye halkına ve yollarını açarak kuruluşa vesile olan ilin önde gelen insanlarına teşekkür etti. Saçıkara, “Kooperatifleşerek atıldığımız ticari hayatımızda vizyonumuz hayatımızın her alanında örnek aldığımız Hz. Hatice’nin ticaret anlayışıdır. Endüstriyelleşmenin yanı sıra daha sağlıklı olan imece usulüyle ürettiğimiz el emeği, göz nuru ürünlerimizi hemşehrilerimiz sunmak; daha önce patentini aldığımız yer fıstığı maketi gibi yöresel ürünlerimiz ile Çukurova kültürünü tanıtmak ve hatta halkımızın teveccühü büyüklerimizin desteği ile üretim kapasitemizi arttırarak ihracat yapmayı hedeflemekteyiz” dedi.
    Başkan Saçıkara, açıklamasının devamında, “Kahraman Türk kadınları, yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır. Bu bağlamda bir kadını topluma kazandırmaktan daha değerli bir mücevher yoktur. Bizler tarihten ilham alarak geleceğimize çıktığımız bu yolda bileşerek daha da yükseleceğimize inanıyoruz. Toplumun her kesiminden tüm kadınlara kapıları açık olan kooperatifimizin, ortak akıl ve güç birliği çok güzel yerlere gelip ülkemize hizmet edeceğine dair umudumuz tam. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi 'Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow