hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye Valiliği güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretecek

    Osmaniye Valiliği güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretecek
    expand

    Osmaniye Valiliği güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında valilik binasında elektrik üretimi için yapılacak güneş panelleri hakkında bilgi vermek amacıyla kendisini ziyaret eden heyeti makamında kabul etti.
    KABEV Proje Ekibi tarafından Vali Yılmaz’a teknik bilgi verildi. Verilen bilgilerde; elektrik üretimde kullanılacak güneş panellerinin yanı sıra yapılacak imalatlarla ısı yalıtımı, aydınlatma, ısıtma-soğutma, geri dönüşüm, bina otomasyonu vb alanlarda köklü tadilatlar yapılmasının planlandığı ifade edilerek, Proje ile enerji tüketimleri ile sera gazı emisyonlarının azaltılması, enerji giderlerinin azaltılması yoluyla ulusal düzeyde cari açığın azaltılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması yoluyla iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, sosyal ve ekonomik fayda sağlanması, enerji verimliliği konusunda toplumda farkındalığın artırılması amaçlandığı ifade edildi.
    İdari Hizmetler Şube Müdürü Melahat Çelik iseproje kapsamında kurulacak olan güneş panelleri sayesinde üretilen elektriğin Valilik Kompleksinde kullanılacağını dolayısıyla önemli bir enerji tasarrufu sağlanmış olacağını belirterek; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Proje ihalesinin yapıldığını Projenin onaylanmasına müteakip imalat aşamasına geçileceğini kaydetti.
    Kamu binalarında enerji verimliliği projesini çok önemsediklerini ifade eden Vali Erdinç Yılmaz ise yenilenebilir enerji sistemleri ile enerjiyi en verimli şekilde kullanarak, binalarda tasarruf sağlanacağını belirterek, Projenin, enerji tasarrufu konusunda farkındalık oluşturulmasını temenni etti. Vali Yılmaz, projede emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow