hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 19 bin ton salamuralık zeytin rekoltesi bekleniyor

    Osmaniyede 19 bin ton salamuralık zeytin rekoltesi bekleniyor
    expand

    Osmaniye'de 19 bin ton salamuralık zeytin rekoltesi bekleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, il genelinde 155 bin 940 dekar zeytin alanı bulunduğunu  belirterek, bu yıl 19 bin ton salamuralık zeytin ve 14 bin 250 ton ise zeytinyağı rekoltesi beklendiğini söyledi.
    Kentin önemli ürünlerinden biri olan zeytinin hasat edilmeye başlamasıyla birlikte zeytinyağı üretimi yapan fabrikalarda üretim başladı. Bu kapsamda, İl Müdürü Recep Bulut, Toprakkale İlçesinde bulunan bir zeytinyağı üretim tesisini ziyaret ederek işletme sahibiyle, kentte zeytin ve zeytinyağı üretim ve pazarlama konularında bilgi alışverişinde bulundu.
    'TOPLANAN ZEYTİNLERİN ASİTLENMESİNE FIRSAT VERİLMEMELİ'
    İl genelinde 155 bin 940 dekar zeytin alanı bulunduğunu kaydeden Müdür Recep Bulut, "Bu yıl 19 bin ton salamuralık zeytin ve 14 bin 250 ton zeytinyağı rekoltesi beklenmektedir. İlimizde 40 adet zeytinyağı üretim ve salamura tesisi bulunmaktadır. Zeytinin ve yağının kalitesinin düşmemesi açısından kasalara toplama yapılması, toplanan zeytinlerin asitlenmesine fırsat vermeden işleme alınması, bozulmuş ürünlerin üretimde kullanılmaması büyük önem arz etmektedir. Üreticilerimiz ile zeytin ve zeytinyağı üreten işletmelerimize bereketli bir yıl dilerim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow