hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 29 Ekim kutlandı

    Osmaniyede 29 Ekim kutlandı
    expand

    Osmaniye'de 29 Ekim kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
    Osmaniye Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıldönümü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Cemal Ekinci, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
    Törende, Osmaniye Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden törende, 7 Ocak İlköğretim Okulu öğrencisi Rabia Keskiner, 'Seninle Cumhuriyet ' isimli şiirini okudu. Şeref Defterini imzalayan Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.
    Yılmaz, "Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyetsiz bir toplum yarınsız bir gündür. Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, onun ilke ve inkılaplarını gönülden benimseyen Türk milletinin soylu kişilik özelliklerinin bir yansıması, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi ve yeni büyük Türk Devleti’nin adıdır. Bilinmelidir ki bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow