hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de 3 kurum binası, erişebilirlik belgesi ve bayrağı aldı

    Osmaniye’de 3 kurum binası, erişebilirlik belgesi ve bayrağı aldı
    expand

    Osmaniye’de 3 kurum binası, erişebilirlik belgesi ve bayrağı aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen logo tanıtım programı kapsamında Osmaniye’de 2 kamu ve 1 özel kurum binası erişilebilir hizmet binası olarak kabul edildi.
    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Engelliler Hakkında Kanun’da yapılan düzenleme gereği Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetlendi. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, kentteki 2 kamu ve 1 özel kurum binasına erişilebilirlik logolu bayrak verildi.  Erişebilirlik belgesi almaya hak kazanan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün erişebilirlik bayrağı düzenlenen törenle göndere çekildi. Ayrıca belge almaya hak kazanan Osmaniye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile özel kurumu da erişebilirlik bayrağı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun tarafından takdim edildi.
    Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, “Erişilebilirlik, herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Toplumsal yaşama dahil olabilmek için konutlardan başlayarak eğitimden, sağlık kuruluşlarına, iş yerlerine; açık ve yeşil alanlara, toplu taşıma araçlarına ulaşmak; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek, her türlü kaynaktan yayımlanan bilgiyi edinmek gerekir. Erişilebilirlik temel bir hak olmakla birlikte diğer hakların kullanılabilmesi için bir araç, bağımsız yaşamın temel şartıdır"diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow