hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 40 kişi, işbaşı eğitim programı ile işe başladı

    Osmaniyede 40 kişi, işbaşı eğitim programı ile işe başladı
    expand

    Osmaniye'de 40 kişi, işbaşı eğitim programı ile işe başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen istihdam garantili işbaşı eğitim programları kapsamında 40 kişi işe başladı.
    Ertürk Tekstil firması arasında imzalanan protokol kapsamında, iş başı yapanlar 'Konfeksiyon' mesleğinde çalışacak. İşbaşı eğitim programının ise 6 ay süreli olduğu kaydedildi.
    İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, “Osmaniye İŞKUR olarak İstihdam Seferberliği kapsamında özel sektör işyerlerinde uyguladığımız bu programla istihdamı, işçi ve işvereni desteklemeye devam etmekteyiz." dedi.
    En son İlbeyli Tekstile 100 kişilik istihdam desteği verdiklerini hatırlatan Altunkaynak, bu programla 40 kişilik ek istihdam sağladıklarını belirtti. Katılımcıya program boyunca net asgari ücret düzeyinde cep harçlığı vererek onların işin başında meslek öğrenmelerini ve iş pratiği kazanmalarını sağladıklarını dile getiren Altunkaynak, "İş bulmakta zorlanan vatandaşlarımızı kurumumuz İş ve Meslek Danışmanları ile görüşmeye bekliyoruz." diye bilgi verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow