hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 46 okula "Okulum Temiz" Belgesi verildi

    Osmaniyede 46 okula Okulum Temiz Belgesi verildi
    expand

    Osmaniye'de 46 okula "Okulum Temiz" Belgesi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de Vali Erdinç Yılmaz tarafından 'Okulum Temiz Belgesi' almaya hak kazanan 46 okula belgeleri verildi.
    Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül'de anaokulları ve ilkokulların birinci sınıflarında, okula uyum çalışması kapsamında başlayacağını kaydetti. Bakanlığın çocukları, çalışanları ve velileri enfeksiyon hastalıklarından korumak için çeşitli çalışmalar yürütmekte olduğunu ifade eden Müdür Albak, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Standartları Enstitüsü tarafından imzalanan protokol gereği Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu yayınlanmıştır. Bu kılavuzun amacı, hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalıklar hakkında kuruluşların çalışanlarını, öğrencilerini, velilerini ve ilgili tüm tarafları bilgilendirmek, önleme ve kontrol yöntemleri hakkında bilgi sağlamaktır. Kılavuzun şartlarını yerine getiren “Okulum Temiz” belgesi almak için müracaat eden okullar, Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Sağlığı Birimi tetkik görevlileri tarafından denetlenerek, belge almaya hak kazanan okullara "Okulum Temiz" belgesi düzenlemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda İlimizdeki 387 okulumuzdan 237 okulumuz bu belgeyi almak için başvuru yapmış 9 Eylül 2020 tarihinden 15 Eylül 2020 tarihine kadar yapılan denetimlerde 6 anaokulu, 25 ilkokul, 8 ortaokul, 5 lise ve 2 özel eğitim olmak üzere toplam 46 okulun belgeleri düzenlenmiş olup, bugünkü tarihi itibariyle 77 okulumuz bu belgeyi almaya hak kazanmıştır. Başvuru yapan diğer okullarımızın ise tetkikleri ise devam etmektedir. Özel okullar ise bu belgeyi almak için Türkiye Standartları Enstitüsüne başvuruda bulunup, belgelendirme denetimleri TSE tarafından yapılmaktadır" dedi.
    VALİ YILMAZ: GELECEĞE YÖN VEREN EĞİTİMCİLERDİR
    Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise sözlerinin başında "Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazanan okulların müdürlerini kutlayarak, “Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin bu gayretli çalışmaları; okullarımızın geliştirilmesine, tanıtılmasına, temiz ve sağlıklı kalmasına, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almasına vesile olmaktadır. Özellikle pandemi sürecinde bu çalışmaların çok daha önemli hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu süreçte hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bunu ancak hep birlikte yenebiliriz, hepimizin gayret göstermesi lazım. Okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin gayretlerini biliyoruz. Bu gayretli çalışmaları devam ettirmeli ve her zaman en iyisini yapmak için çaba göstermeliyiz. Bu eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını diliyorum.” diye konuştu.
    Sözlerinin devamında üniversite sınavında öğrencilerimizin başarısından dolayı okul müdürlerini kutlayan Vali Yılmaz, “Bu yıl ilimiz üniversite sınavında Türkiye birincisi çıkardı. Bu başarı hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyı devam ettirmeliyiz, sizlerden bunu bekliyoruz.  Şuna yürekten inanıyorum ki, geleceğe yön veren eğitimcilerdir, geleceğimiz siz eğitimcilerin elindedir. Bu nedenle geleceğimizi çok iyi planlamalı ve çok çalışmalıyız. İnşallah ilerleyen süreçte yüz yüze eğitime tamamen geçilir ve çok daha verimli bir çalışma ortamına kavuşuruz. Uzaktan eğitim de olsa en iyi şekilde verim alacak gayreti göstermeliyiz. Her okulumuz, her öğretmenimiz kendi çalışma alanı içinde en iyisini yapmaya gayret göstermeli ve eğitimin eksik kalmaması için çalışmalıdır. İnşallah hep birlikte çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlayacağız. Her zaman sizin yanınızda olacağıma hiç şüpheniz olmasın.”dedi. Vali Yılmaz, “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazanan okul müdürlerini kutlayarak sözlerine son verdi.  Konuşmaların ardından “Okulum Temiz” Belgesi almaya hak kazanan okulların müdürlerine belgeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow