hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni

    Osmaniyede 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni
    expand

    Osmaniye'de 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - "9 Ülke 9 Şehir Bir Festival" sloganı ile düzenlenen 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül töreni Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Toplantı Salonu'nda yapıldı.
    Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan'dan gelen konuklar katıldı. Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, OTSO olarak üyelerine hizmetin yanı sıra kültür ve sanata destek vermek için gayret gösterdiklerini ifade ederek, festivalin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
    Konuşmaların ardından Aşık Gül Ahmet Yiğit seslendirdiği birbirinden güzel eserleri ile törene renk kattı. Törene katılamayan davetlilerin video mesajlarının izlenmesi ve telgrafların okunmasının ardından jüri üyelerinin yer aldığı tanıtım filmi gösterildi.
    Tören ödüllerin takdimi ile devam etti. Kırgızstanlı kültür sanat insanı merhum Murat Aliyev özel ödülü İran'dan "Dumanlı Serhed" filmi ile Atbin Hosseini, Türk Konseyi Modern İpek Yolu Turizm Ödülü Özbekistan'dan "Suzuk Ota" filmi ile Murod Odilov, Jüri Kültür Sanat Özel Ödülü Kazakistan'dan "Craftsman" adlı filmiyle  Arailym Zhetkergen, Festival Tertip Komitesi Özel Ödülünü Türkiye'den "Merkeb-i Mesai" isimli filmiyle  Hasan Erdoğmuş kazandı. Ödüller Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından verildi.
    Türk Dünyası 2020 Yılı Yaşam Boyu Onur Ödülü Cüneyt Arkın'a verildi. Törene katılamayan Cüneyt Arkın adına ödülü, Yönetmen İsmail Güneş'e Fedai Öztürk tarafından takdim edildi. Törenin devamında Cüneyt Arkın ve filmlerini anlatan film gösterildi.
    Ödül Töreninin devamında, öğrenci kategorisinde ödüller verildi. Öğrenci kategorisinde üçüncülük ödüllerini Tataristan'dan "Dancing in the Corner" filmi ile  Sungatullin Sultan Zufarovich ve Kırgızistan'dan "Hayal" isimli filmle Çıngız Samudin Uulu, ikincilik ödülünü Türkiye'den Memtevri (Yaylacı) filmi ile Fatih Ertekin, birincilik ödülünü Türkiye'den Oyuncakçı Saklı Yadigarlar filmi ile Yağmur Kartal kazandı. Ödüller Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından takdim edildi.
    En iyi profesyonel filmler kategorisinde ise üçüncülük ödülü Türkiye'den "Şems" isimli filmiyle Mehmet Can Bindal ve Azerbaycan'dan "Harpıtla" filmi ile Veli Seyadi, ikincilik ödülü Türkiye'den "Diş Ağrısı" filmi ile Özer Kesemen ve birincilik ödülü Kırgızistan'dan "Öğretmen" filmi ile  Ibadylla Adjibaev'e verildi. Ödüller Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow