hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de AFAD gönüllülerine yangın söndürme eğitimi

    Osmaniyede AFAD gönüllülerine yangın söndürme eğitimi
    expand

    Osmaniye'de AFAD gönüllülerine yangın söndürme eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, 'AFAD Gönüllüleri Buluşması' etkinliği düzenlendi.
    Öğretmenevinde düzenlenen yemekli programın ardından, gönüllülere İtfaiye Müdürlüğü'nde 'yangına müdahale, yangın tüpü ve köpük kullanım' konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Programa katılan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AFAD gönüllülerinin kurum çalışmalarına büyük güç kattığını ifade etti. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki AFAD gönüllülerinin AFAD İl Müdürlüğü çalışmalarına katılmaları esnasında idari izinli sayılmalarıyla ilgili çalışma yapıldığını ifade eden Vali Coşkun, "Kentte AFET çalışmalarına verilen destekten dolayı gönüllü arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afetlerin ne zaman nerde olacağı konusunda bir öngörü olmadığını her zaman söylüyoruz. Bizler bu anlamda afetlere her zaman hazır olmamız lazım. AFAD gönüllülerin de bu çalışmalarda yer alması mutlaka bizlere güç katacaktır. Özellikle bu konuyla ilgili ileri seviyede olan ülkelerde AFAD gönüllüsü sayılarının fazla olduğunu görüyoruz. Bizler de kentimiz de ve ülkemizde bu noktada çalışmalara ağırlık verilmeye başlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan AFAD gönüllülerinin, kurumumuzun yaptığı çalışmalara katılmaları halinde idari izinli sayılmalarıyla ilgili çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.
    AFAD İl Müdürü Serhat Bulut ise kentte AFAD gönüllüsü olmak isteyen 170 kişinin olduğunu ifade ederek, afetler konusunda tam donanımlı 100 AFAD gönüllüsü yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Müdür Bulut, "Afetlere hazır bir il olma adına çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Öncelikle afet durumunda ilimizdeki riskleri öğrenmeye çalışıyoruz. İlimizde bir tusunamiden, obruk, tasmandan bahsetmek gereksizdir. Ama ilimizde heyelan, deprem, su taşkınlığı ve sel riskleri bir gerçektir. Çalışmalarımızı da bu kapsamda yoğunlaştırıyoruz. İnsanlarımızın afet durumlarında toplanma alanlarını bilmeleri gerekmektedir. Halkımız e-devlet üzerinden yaşanacak bir afet durumunda bulunduğu şehir ve mahallede toplanma alanlarını öğrenmeleri gerekmektedir. İşte bütün bu afet çalışmalarında afad gönüllülüğü bizlere güç verecektir. Bu gün Kanada’da 1 milyon, İngiltere’de 1 milyon 200 bin gönüllü var. Ülkemizde ise 160 bin gönüllü var. İlimiz de ise 160 AFAD gönüllüsünden sadece 100 kişi bizimle aktif çalışma içerisindedir. Bu sayıyı koruduğumuz ve bu arkadaşlarımızı tam donanımlı yetiştirdiğimiz takdirde afetlere karşı daha rahat müdahale edebileceğiz" şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından, AFAD gönüllülerine, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde, kurum müdürü Fazlı Şahin ve personelleri tarafından, 'yangına müdahale, yangın tüpü ve köpük kullanım' konusunda eğitim verilip, itfaiye ve kurtarma araçları konusunda bilgilendirme yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow