hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

    Osmaniyede Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
    expand

    Osmaniye'de Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102’inci yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
    Devlet Bahçeli Meydanı Eski Valilik önünde düzenlenen ilk törende, Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 23 Nisan kutlamaları, Esenevler Mahallesi'ndeki Salih Bahçeli İlkokulu'nda devam etti. Okul Müdürü Ömer Benli tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Daha sonra kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Büyük Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920’de bu yüce milletimizin geleceği olan evlatlarımıza çocuk bayramını armağan etmiş ve bu yönüyle eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bizler de göz bebeğimiz çocuklarımıza onların 21. yüzyıl dünyasından geri kalmaması adına tüm çalışma arkadaşlarımızla öğretmenlerimiz ve velilerimizle rehberlik etmeye gayret ediyoruz" dedi.
    Programın devamında zeybek halk oyunları gösterisi sunan öğrenciler, Türk bayrağını öpüp, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim etti. Vali Yılmaz da bayrağı teslim aldıktan sonra öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra ise “Hoş geldin 23 Nisan” adlı şiir okundu. Anasınıfı öğrencileri tarafından sergilenen ront gösterisi protokol ve veliler tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerin sandalye kapma yarışması ve Kafkas halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler tarafından koro gösterisi beğeniyle izlenip, alkışlandı. 23 Nisan kutlamaları kapanış gösterisinin ardından sona erdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI  

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow