hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de ilk kadın kooperatifi kuruldu

    Osmaniyede ilk kadın kooperatifi kuruldu
    expand

    Osmaniye'de ilk kadın kooperatifi kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE merkeze bağlı Değirmenocağı Köyü'nde, Değirmenocağı Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, genel kurul yaparak faaliyete geçti.
    Kooperatifin 20 kadın üyesinin olduğunun belirtildiği açıklamada, hedeflerin öncelikli olarak Osmaniye'nin gül ihtiyacını karşılamak daha sonra çeşitli süs bitkileri yetiştirerek kadınlara öncü olmak ayrıca çiçek pazarında yer alarak kent ekonomisine katkı sağlamak olduğu belirtildi.
    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamanın devamında, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü ile kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konularında iş birliği yapılması amaçlanmıştır. Kadın Kooperatifinin Osmaniye ilimize hayırlara vesile olmasını dileriz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow