hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de, iller ve destinasyon bazlı tanıtım toplantısı

    Osmaniye’de, iller ve destinasyon bazlı tanıtım toplantısı
    expand

    Osmaniye’de, iller ve destinasyon bazlı tanıtım toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, İller ve Destinasyon Bazlı Tanıtım ve Markalaşma Toplantısı Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı.
    Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İlçe Kaymakamları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye’nin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Torun, Karatepe Aslantaş Müzesinin bütün altyapı çalışması, yürüyüş yolu, ışıklandırma sistemi, sinevizyonu ve tabelalarıyla tamamlanmış durumda olduğunu belirterek, “Bununla birlikte UNESCO Kültür Mirası dünya tescil listesine girmesi nedeniyle artık turizm destinasyonunda önemli bir yere sahiptir.”dedi. Konuşmasının devamında Toprakkale Kalesi, Düziçi Harun Reşit Kalesi’nde bütün altyapı çalışmalarının da tamamlandığını belirten Torun, Toprakkale Kalesi ile ilgili projenin onayladığını belirtti. Sözlerinin sonunda Çukurova’nın Efes’i konumunda olan Kastabala Ören Yeri ve Karatepe Kilimleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Buran Torun, toplantının hayırlı olması dileğiyle sözlerine son verdi.
    Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen ise Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı hakkında bilgi verdi. Türkmen, amaçlarının Türkiye’nin turizm ve kültür markasını bütün dünyaya duyurmak, yaymak ve geliştirmek olduğunu söyledi. Yapmak istedikleri şeyin, her ilin bir kültür turizm markası haline gelmesi ve hazır olan turizm ürünlerinin tanıtımını sağlamak olduğunu kaydeden Türkmen, “Paydaşlarımızla yaptığımız bu 80. Tanıtım toplantımız. 3 Aralıktan bu yana 80 günde 80 ilimizi dolaştık. Bu toplantıları her ilde yaptık. Burada amacımız Osmaniye’yi nasıl daha iyi tanıtabileceğimizi birlikte çalışmak. Bu noktada paydaşlarımızla birlikte çalışmak istiyoruz. Birçok ilimizde destinasyon yönetimi konusunda çalışmalar başlamış durumda.”dedi.  Toplantı soruların cevaplanması ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow