hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimleri

    Osmaniyede, koronavirüs tedbirleri denetimleri
    expand

    Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla, şehir merkezindeki tüm yaşam alanlarında, 'Sağlık hepimiz için' sloganıyla koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

    İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen, "COVID-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge kapsamında, Osmaniye'de de yeni tip koronavirüse karşı denetim gerçekleştirildi. İş yerlerini ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması noktasında esnaf ve vatandaşları uyardı.
    Adnan Menderes Bulvarındaki polis uygulama noktasında, araç sürücüleri maske kullanımı konusunda denetlendi. Denetim ekipleri, daha sonra kent merkezi başta olmak üzere tüm yaşam alanlarında sürdürdüğü çalışmada Koronavirüs tedbirlerine yönelik rehberlik edici bilgilendirme yaptı. Vali Erdinç Yılmaz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, kurum müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte Adnan Menderes Bulvarındaki denetimlere katılarak, esnafı ve vatandaşları maske takmaları, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
    Koronavirüsle topyekun mücadelenin önemli olduğunu belirten Vali Yılmaz, "Esnaflarımızın koronavirüs tedbirlerine uymaları büyük önem taşıyor. Önlemler hem kendi sağlığımız hem de toplumdaki diğer bireylerin sağlığı için gereklidir. Covid-19 ile mücadele kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek durumundayız" dedi. 
    Ayrıca polis otolarından anons yapılarak, vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında sık sık uyarıldı. Denetimlerin gün boyu devam edeceği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow