hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de, kronik hastalıklar konuşuldu

    Osmaniyede, kronik hastalıklar konuşuldu
    expand

    Osmaniye'de, kronik hastalıklar konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kronik hastalıklar ve risk faktörleri konuşuldu. 
    Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi koordinasyonunda
    İl Kurulu 2019 yılı ikinci toplantısı  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Ersin Peker başkanlığında, Dr. Musa Çıtırık Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Osmaniye Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü kurul üyeleri katıldı.
    Kronik hastalıklar ve risk faktörleri ile mücadele amacıyla yürütülmekte olan kronik hava yolu hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, sağlıklı yaşlanma ve kas ve iskelet sistemi hastalıklarını önleme ve kontrol programları ve ilgili paydaş kurumların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurul toplantısında, Türkiye Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Çok Paydaşlı Eylem Planı 2017-2025 ve kontrol programları hakkında sunum yapıldı. Ayrıca, eylem planlarının yereldeki uygulamaları ve kurumlar arası işbirliği konuları görüşüldü.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow