hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de, marketlerde KDV indirimi denetimi yapıldı

    Osmaniye’de, marketlerde KDV indirimi denetimi yapıldı
    expand

    Osmaniye’de, marketlerde KDV indirimi denetimi yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, gıda ürünlerinde KDV'nin yüzden 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından marketlerde denetim gerçekleştirdi.
    Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı temel gıda maddelerinde uygulanan KDV indirimi ile ilgili gıda denetimlere hız verilirken, il merkezi ve ilçelerde denetim personelleri sahada çalışma yaptı.
    Marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ürünler tek tek incelenip, indirimlerin yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Aynı zamanda ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatlarını da karşılaştıran görevliler, KDV indirimi güncellemesini yetiştiremeyen market işletmecilerini, ürünleri indirim uygulanmadan satılmaması konusunda uyardı.
    İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, kent genelinde denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Müdür İlmeç, “Cumhurbaşkanımızın kararıyla, resmi gazetede yayımlanan karar doğrultusunda, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. Bizlerde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu kararın uygulanıp uygulanmadığını, hem yerel marketlerde hem de genel marketlerde denetim yaparak bunun kontrolünü yapıyoruz” dedi.
    Müdür Mustafa İlmeç, denetimler sırasında KDV indirimini uygulayıp fiyatlarda güncelleme yapan market yöneticisine de teşekkür etti. (DHA)


    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow