hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de tarımsal sanayinin temelini yerfıstığı oluşturuyor

    Osmaniyede tarımsal sanayinin temelini yerfıstığı oluşturuyor
    expand

    Osmaniye'de tarımsal sanayinin temelini yerfıstığı oluşturuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, yerfıstığının, kent ekonomisi için vazgeçilmez konumda olan önemli bir ürün olduğunu belirterek, "Dolayısıyla, Osmaniye ilinde tarımsal sanayinin temelini yerfıstığı oluşturmaktadır" dedi.
    İl Müdürü Bulut, il merkezinde bulunan yerfıstığı işleme tesislerini ziyaret etti. Yerfıstığının işlenmesi ile ilgili olarak işletme sahibinden bilgiler alan Müdür Bulut, Osmaniye yerfıstığının, ilin en önemli tarım ürünlerinden olduğunu söyledi. Yerfıstığının aynı zamanda ilin sembolü durumunda olduğunu belirten Bulut, "Türkiye yerfıstığı üretiminin yaklaşık yüzde 32'si ilimizde gerçekleşmektedir. Ayrıca tüm Türkiye’de üretilen yerfıstığının yüzde 90'nına yakın kısmı Osmaniye’de işlenerek ülke geneline pazarlanmaktadır. Yerfıstığı, başta kavrulmuş yerfıstığı, draje kaplı yerfıstığı şekeri, yerfıstığı kreması, yerfıstığı ezmesi ve yerfıstığı yağı olarak değerlendirilebilen bir tarımsal üründür. Yerfıstığı, Osmaniye ekonomisi için vazgeçilmez konumda olan önemli bir üründür. Dolayısıyla, Osmaniye ilinde tarımsal sanayinin temelini yerfıstığı oluşturmaktadır" diye konuştu.
    Müdür Recep Bulut, ikinci ürün yerfıstığının hasadının yaklaştığı bugünlerde tüm çiftçilere ve yerfıstığı işleme tesislerine kolaylıklar ve bol kazançlar diledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow