hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de Umre bilgilendirme ve eğitim seminerleri

    Osmaniyede Umre bilgilendirme ve eğitim seminerleri
    expand

    Osmaniye'de Umre bilgilendirme ve eğitim seminerleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile kutsal topraklara gitmek için çeşitli turlara kayıt yaptıran vatandaşlara yönelik "Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri" düzenlendi.
    İl Müftülüğü tarafından Zafer Camiinde ki programa eğitmen olarak, Müftü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Değirmenci, Berrin Erdoğan ve Şube Müdürü İbrahim Özdemir katıldı. Seminerlerde uygulamalı eğitim veren İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu umre yolcularına, Allah'ın misafiri olarak gidilen Mekke ve Medine'de ülkenin şanına yakışır şekilde hareket edilmesini, vatan ve millet için İslam alemi için bol bol dua edilmesini ve boş zamanlarını tavaf yaparak  ve namaz kılarak geçirmelerini söyledi.
    Müftü Tahiroğlu, "Rahmanın misafirleri olduğunuzu hiç unutmayınız.  Tavaf esnasında gözünüzü Kâbe’den, gönlünüzü Kâbe’nin Rabbinden ayırmayınız" dedi.
    Konuşmaların ardından, umre ibadeti için mukaddes topraklara gidecek vatandaşlara ibadet sırasında neler yapacakları Kabe maketi önünde teorik ve pratik olarak anlatıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow