hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahipsiz sokak hayvanlarına yeni yıl konseri verip, besleme yaptılar

    Sahipsiz sokak hayvanlarına yeni yıl konseri verip, besleme yaptılar
    expand

    Sahipsiz sokak hayvanlarına yeni yıl konseri verip, besleme yaptılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, müzik öğretmeni Mustafa Akyıldız ve arkadaşı Cemre Polat, sokak hayvanlarına mini konser verip, müzik eşliğinde besleme yaptılar.
    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, müzisyen arkadaşları Mustafa Akyıldız ve Cemre Polat ile birlikte, marketten alınan taze bayatları, şehir merkezine 8 kilometre uzağındaki Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ndeki köpeklere ulaştırdı.
    Sahipsiz sokak köpeklerinin beslenmesi sırasında, Cemre Polat ve Mustafa Akyıldız da gitarları ile 5 farklı şarkı seslendirdi. Köpekler, müzik eşliğinde mamalarını yedikten sonra müzisyenlerle oyun oynadı. HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, pandemi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı bu günlerde sahipsiz sokak canlarının, havaların da soğumasıyla çok zor anlar yaşadığını belirterek, "Dağlık bir alan olan beslenme noktamızda kulübelerimiz var, ancak beslenme noktasında gıdalarımız sınırlı. Bütün hayvan severleri dağlık alanlardaki sahipsiz sokak hayvanlarını beslemeye davet ediyorum" dedi.
    Etkinlik hakkında bilgi veren Ali Laçinbala, "Bugünkü beslemede bir ayrıntı daha düşündük; müzik susmasın dedik ve onlar için yeni yıl konseri veriyoruz. Sahipsiz sokak canlarımız beslenirken iki müzisyen arkadaşın melodileriyle onları rahatlıyorlar, kulaklarına da hitap ediyoruz. Müzik evrenseldir. Onlar sadece gıdaya ve sevgiye aç değiller. Müziğe de açlar. Müzik ruhun gıdasıdır dedik ve mini bir konser düzenledik" diye konuştu.
    Müzik öğretmeni Mustafa Akyıldız ise koronavirüs nedeniyle bütün etkinliklerin ve konserlerin iptal edildiğini hatırlatarak, "Zaten seviyoruz, onlara bir katkımız daha olsun ve onları daha mutlu edelim dedik. 2 haftalık çalışmada  23 dakikalık güzel bir repertuar hazırladık. İnşallah mutlu olmuşlardır. 'Müzik susmasın' diyoruz ve yeni yılda covit hastalığından kurtulmayı diliyoruz" şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow