hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi

    Şehit ailesi ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi
    expand

    Şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.
    Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından, Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua etti.
    Törenin devamında konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Bugün vatanı uğruna canla başla, onurlu ve şanlı bir mücadele sergileyerek bu toprakları bize yurt yapan kahraman şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına takdim etmekten büyük onur ve şeref duyuyorum. Şehitlerimizin aileleri ve evlatları, aziz milletimiz ve devletimize emanettir. Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
    Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası alacak şehitlerin ve gazilerin özgeçmişleri sunuldu. Törenin devamında ise şehit aileleri ve gazilere, Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow