hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit öğretmen anısına müzik atölyesi açıldı

    Şehit öğretmen anısına müzik atölyesi açıldı
    expand

    Şehit öğretmen anısına müzik atölyesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de Mustafa Özden Ortaokulu'nda, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına yapılan müzik atölyesi, açıldı.
    Batman'da 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Aybüke Yalçın’ın anısına Mustafa Özden Ortaokulu'nda yapılan müzik atölyesi törenle açıldı.
    Açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Şenay öğretmen meslekten bir kardeşimizdi, Allah rahmet eylesin. Terörün ülkemizde bir an önce son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Devletimiz çok büyük, hepsinin de kökünü kurutacak inşallah” dedi.
    Okul Müdürü Mehmet Kanver’den atölye hakkında bilgi alan Aydın Albak daha sonra şehit Aybuke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın ile görüntülü görüşme yaptı. Aydın Albak konuşmasında, “Siz evladınızı bir kardeşimizi kaybettik, üzgünüz. İsmi, Türk milleti, Türk Devleti var oldukça sonsuza kadar yaşayacak. Açılışını yapmış olduğumuz müzik atölyesinde temiz, değerlerine bağlı binlerce Aybüke yetiştireceğiz. Şehitlerimizin adları sonsuza kadar yaşamaya devam edecek" diye konuştu.
    Şehit Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın da okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür ederek, “İnşallah hiçbir vatan evladı, ailemiz böyle bir acıyı yaşamaz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi 'genç nesiller sizlerin eseri olacaktır' müdürüm. Allah sizlere kolaylık versin" dedi.
    Aybüke Yalçın'ın izci kıyafeti, ailesinin de izniyle bu atölyede sergilenerek öğrencilerin görmesi sağlanacak.
     

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow