hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanları için 3 boyutlu mektup hazırlayıp destek istediler

    Sokak hayvanları için 3 boyutlu mektup hazırlayıp destek istediler
    expand

    Sokak hayvanları için 3 boyutlu mektup hazırlayıp destek istediler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de bir grup öğrenci, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerini iyileştirme taleplerini, 3 boyutlu mektup yaparak ifade etti. 

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği öncülüğünde, Dedekorkut İlkokulu öğrencileri tarafından, "Bir kap su, bir kap mama" kampanyası kapsamında, 3 boyutlu mektuplar hazırlandı. Öğrenciler, içeriğini doldurdukları bu mektupları, öğretmenleri ile birlikte ziyaret etikleri il protokol üyelerine ve kentin dinamik isimlerine dağıtıp, sıcak havaların başlamasıyla birlikte yaşamları olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının hatırlanması ve farkındalığın artması için destek istediler.
    'AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK'
    50 öğrencinin el becerilerini sokak hayvanları yararına kullandığını söyleyen Dedekorkut İlkokulu Müdürü Tahsin Şentut, "Bugün çocuklarımız burada mektup yazıyorlar devlet büyüklerimize. Ama üç boyutlu bir çalışma ile yapmaktalar. Buradaki amacımız bir farkındalık yaratmak, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerine büyük bir katkı sağlamaktır. Çukurova bölgemiz, yaz mevsiminde diğer şehirlere göre gerçekten daha sıcak ve ölümcül olabiliyor. Bu bağlamda da sokak hayvanlarının yaşam kaliteleri de aşırı derece düşmektedir. Sokak hayvanlarımız için kapı önüne ya da pencereye, birer kap su bırakılmalıdır" dedi. 
    HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise "Çocuklarımıza el becerisi kazandırmak ve sokak hayvanlarına bir katkı sunmak istedik." diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow