hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TCDD'den vatandaşlara ilaçlama uyarısı

    TCDDden vatandaşlara ilaçlama uyarısı
    expand

    TCDD'den vatandaşlara ilaçlama uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OSMANİYE, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 17-20 Mart  tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını bildirdi.
    Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.
    10 GÜN YAKLAŞMAYIN
    Mücadelede kullanılan ilaçların, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından; demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları vurgulandı.
    İLAÇLAMA GÜNLERİ
    İlaçlama Programının ise şu şekilde olduğu belirtildi: 17 Mart 2020 tarihinde Adana ve Mersin il sınırları içerisindeki Adana-Mersin İstasyonları arası. 18 Mart 2020 tarihinde Adana, Osmaniye ve Hatay il sınırları içerisindeki Adana-Toprakkale ve İskenderun İstasyonları arası. 19 Mart 2020 tarihinde Hatay, Osmaniye ve Adana il sınırları içerisindeki İskenderun-Toprakkale-Mamure ve Adana İstasyonları arası. 20 Mart 2020 Adana ve Mersin il sınırları içerisindeki Adana-Yenice ve Hacıkırı İstasyonları arası.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow