hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOBB Başkanı Hisartcıklıoğlu, Osmaniye'de

    TOBB Başkanı Hisartcıklıoğlu, Osmaniyede
    expand

    TOBB Başkanı Hisartcıklıoğlu, Osmaniye'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     


    İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA)- TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son bir yılda ihracatını yüzde 2 arttırırken, Osmaniye'nin ise yüzde 24 arttırdığını belirterek, "12 misli artırmış durumdadır. Burada, yatırım yapan, üretim ve ihracat yapan kardeşlerimden Allan razı olsun" dedi.
    Rifat Hisarcıklıoğlu, ardından Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Devlet Bahçeli Toplantı Salonu'nda yatırımcı ve işadamlarıyla, istişare toplantısında bir araya geldi. Rifat Hisarcıklıoğlu, kentin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu, Çukurova'ya bağlayan kavşak noktası olduğunu belirterek, "Liman, hava alanları ve büyükşehirlere yakın olduğundan geleceğin ticaret üstü olma potansiyeline Osmaniye'miz sahiptir. Organize sanayi bölgemiz şimdiden tamamen dolmuş durumda. Artık OSB'yi daha da büyütmek için çalışıyoruz. Diğer yandan bölgenin lojistik merkezi haline getirecek önemli adımlar atılıyor. Osmaniye'de OSB'yi Erzin limanına bağlayan, bağlantı yolu tamamlanmış durumda. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattı projesi çok önemli bir yatırımdır ve burayı da canlandıracaktır. Esasında Osmaniye tüm bu yatırımları fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Osmaniye, Türkiye'nin zenginleşmesi için durmadan yorulmadan çalışan şehirlerimizin başında geliyor. Son 10 yılda il bazında Türkiye'de milli gelir üretimini en çok yükselten 81 il içerisinde Osmaniye ikinci olmuştur. Son 10 yılda en fazla geliri zenginleşen şehirlerimizden ikincisidir. Türkiye son bir yılda ihracatını yüzde 2 arttırırken, Osmaniye yüzde 24 arttırmıştır, 12 misli artırmış durumdadır. Burada, yatırım yapan, üretim ve ihracat yapan kardeşlerimden Allan razı olsun. Türkiye'nin en büyük bin sanayisi içerisinde. 10 sene önce geldiğimizde Osmaniye'de firma sayısı sıfırdı, bir tane yok. Ama bugün 5 tane şirketimiz Türkiye'nin en büyük bin şirketi arasında yer alıyor. İşte tüm bu başarıların gerçek mimarı sizlersiniz. Osmaniye ekonomisinin ve kalkınması için çalışan Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odama, Ticaret Borsama, başkanlarıma, yönetim kurulu ve meclis üyelerime, tüm çalışan kardeşlerime hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
    Konuşmanın ardından bazı işadamlarına plaket takdim edilirken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy ve OTB Başkanı Sait Çenet'e plaket vererek teşekkür etti. Toplantı, daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow