hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüketim tarihi geçmiş bebek mamaları imha edildi

    Tüketim tarihi geçmiş bebek mamaları imha edildi
    expand

    Tüketim tarihi geçmiş bebek mamaları imha edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlilerin, rutin kontrol ve denetimlerde el konulan son tüketim tarihi geçmiş bebek mamalarını imha etti.
    2019 yılı gıda kontrol planı kapsamında, Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir markette denetim gerçekleştiren gıda kontrol görevlileri, son tüketim tarihi geçmiş, tüketime uygun olmayan ürünlere el koydu. Mülkiyeti kamuya geçirilip yasal itiraz süresi dolan ürünler toprağa gömülerek imha edildi.
    Yapılan denetimlerde özellikle bebek beslenme ürünlerinin hassasiyetle denetlenmekte olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Ailelerin bebek maması ve beslenme ürünlerini alırken ürünlerin son tüketim tarihini kontrol etmesi, ambalajı bozulmuş, delinmiş, sızıntı yapmış, şekli anormal ambalajlı ürünleri almaması gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında Alo Gıda 174 hattına şikayette bulunmaları önem arz etmektedir" dedi.
    İbrahim Sağlam, son tüketim tarihi geçmiş bebek maması satan bir işyerine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre bin 834 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow