hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turunçgil üreticilerine Akdeniz Meyve Sineği tuzağı dağıtıldı

    Turunçgil üreticilerine Akdeniz Meyve Sineği tuzağı dağıtıldı
    expand

    Turunçgil üreticilerine Akdeniz Meyve Sineği tuzağı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından turunçgil üreticilerine meyve sineği kitlesel yakalama tuzağı dağıtıldı.
    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde Vali Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşen dağıtım programında, Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut proje ile ilgili bilgi verdi. Müdür Bulut, bu yıl Osmaniye İl Özel İdaresi tarafından alınan toplam 1000 meyve sineği tuzağının 30 üreticiye dağıtılacağını kaydetti. Programın devamında Ziraat Mühendisi Demet Başaran üreticilere meyve sineği konusunda bilgi verdi. Akdeniz meyve sineğinin verdiği zararın büyük bir ekonomik kayba neden olduğunu belirten Başaran, doğal dengenin korunması için bu tür biyoteknik mücadele yöntemin tercih edildiğini söyledi. Başaran, sözlerinin devamında meyve sineği tuzağı konusunda üreticilere teknik bilgi sundu. Verilen bilgilerin ardından Vali Yılmaz, üreticilere meyve sineği kitlesel yakalama tuzaklarını dağıttı. Vali Yılmaz konuşmasında, "Bugün, ilimizde turunçgil üreticilerimize Akdeniz meyve sineği tuzaklarının dağıtımını yaptık. Projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize verimli ve bol bereketli bir yıl diliyorum. Üreticimize her zaman destek olacağız" dedi.
    Programın son bölümünde Akdeniz meyve sineği tuzaklarından birkaçını ağaçlara asan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilerle bir süre sohbet ederek, bereketli bir yıl diledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow