hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Uyum Biz Bize Sohbetler' etkinliği Osmaniye'de gerçekleştirildi

    Uyum Biz Bize Sohbetler etkinliği Osmaniyede gerçekleştirildi
    expand

    'Uyum Biz Bize Sohbetler' etkinliği Osmaniye'de gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - GÖÇ İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde düzenlenen "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliğinin dokuzuncusu Osmaniye'de gerçekleştirildi.
    Programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye İl Göç İdaresi Müdür Vekili Adem Alibekiroğlu, "Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, öteden beri bir hicret yurdudur. Cömertlik ve fedakârlığıyla bilinen bu millet, her daim güvenli bir liman olmuştur. Son yıllarda coğrafyamızda meydana gelen iç savaş, vahşet ve katliamlardan kaçan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere milyonlarca kardeşimiz zorunlu olarak topraklarımıza sığınmıştır. Milletimiz yeryüzündeki bütün toplumları kıskandıracak bir cömertlikle kendilerine yardım elini uzatmış ve onları en güzel şekilde ağırlamıştır"diye konuştu.
    Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı Recep İnce ise milletimizin her zaman kendilerine sığınanlara gönül kapılarını açtığını ifade ederek, "Göçmenlerin göç ettikleri toplumlara, yaşam tarzına uyum sağlaması beklenmektedir. Göçmenlerin dâhil oldukları yeni toplumlara uyumu çerçevesinde onlardan bazı yükümlülükleri yerine getirmesi talep edilmektedir. Örneğin gittikleri yerlerin dilini öğrenmeleri ya da orada yaşanan hayat tarzına benzer bir hayat tarzı benimsemeleri beklenmektedir. Bunun, sadece bizim değil göçmen kardeşlerimizin de hayatının kolaylaştıracağına inanmaktayız" dedi.
    Daha sonra konuşan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ise şunları ifade etti:
    "Biz yüz yıl öncesinde bu coğrafyada hepimiz aynı iklimin aynı gözyaşının çocuklarıydık. Bu yüzden bazı değerlere bakarken milli ve manevi değerlerimizin de geçmişten, bize atalarımızdan miras olduğunun altını çizmek istiyorum. Göçe insanlık, inancımız ve necip milletimizin feraseti ile bakarsak olayları daha iyi çözümlemiş oluruz. Türk milleti, devletiyle milletiyle dün olduğu gibi, yüz yıl öncesinden yüz yıl sonrasına kadar her zaman mazlumların umudu olmuştur. "
    Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun da Türk Milletinin dünyanın neresinde bulunursa bulunsun mazluma ve mağdura kol kanat germiş olduğunu ifade ederek, "Unutmayalım ki bu dünya bir gemidir ve bizler de bu geminin yolcularıyız. Dokuz sene önce Suriye'de geminin dibinde delikler açmaya çalıştılar ve o günden sonra bütün insanlık bir imtihana tabi tutulmuştur. Ama biz Türkiye olarak kardeşlerimize kucak açmış olmaktan, kalplerimizi, evlerimizi, hanelerimizi açmış olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. İnşallah bir gün gelecek bütün bu kötülükler son bulacak, zulümler yok olacak ve her biriniz en güzel bir biçimde kendi evlerinize, hanelerinize, yurtlarınıza tekrar döneceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dünyayı karşımıza alma pahasına bunu tesis etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz, kardeşim değimiz kim varsa onun acılarına da kardeş olan bir milletiz." dedi.
    Açılış konuşmalarının ardından Osmaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundular. Programın devamında Akademisyen Dr. Fatih Balcı ve Suriyeli Akademisyen Abdulnaser Aljasem ” Birlikte Yaşam Kültürü” konulu sunumunu yaptılar.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow